Over mij

Sinds 2021 werk ik als zelfstandig onderwijsadviseur, trainingsacteur en coach. Daarnaast werk ik als ondersteuningscoördinator op een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en ben ik gastdocent bij de IB-opleiding van HU en Inschool. Tot 2021 heb ik zeven jaar bij een landelijk onderwijsadviesbureau gewerkt. Voor die tijd heb ik 24 jaar op verschillende scholen gewerkt als leerkracht, intern begeleider, ambulant begeleider voor leerlingen met lichamelijke beperkingen en gedragsstoornissen, lerarenopleider, locatieleider, directie en lid van de Raad van Toezicht van een stichting voor basisonderwijs.

 

In alle functies die ik heb gehad kreeg ik de meeste energie van het werken vanuit inhoud en het vinden van oplossingen samen met leerkrachten, kinderen en hun ouders. Juist het meedenken in situaties die ingewikkeld en complex zijn geeft me veel voldoening, zeker als je met iets kleins de situatie kunt kantelen.

 

In mijn vrije tijd ben ik taalmaatje voor vluchtelingen, speel ik toneel, ben ik moeder van 4 pubers/adolescenten en om de drie weken weekendpleegmoeder van een kleuter.

 

Lees meer over mij op mijn LinkedInpagina.


diploma's en certificaten

Trainingsacteur
Externaliserend gedrag, mastermodule
Drama als pedagogisch middel, mastermodule
Master SEN AB, Fontys
Middenmanagement, IPABO
OLB PABO Alkmaar
VWO HFC Heerhugowaard

Cursussen

HR Tools Big Five, PiCompany
TOPdossier licentietraining
Congres Mediërend leren Stibco
Taakspel trainerslicentie CED
Coöperatief leren OBD Alkmaar
Interne Begeleiding OBD Alkmaar
Dyslexie
Computercoördinator IPABO

Geregistreerd als  onderwijsinstelling en  docent CRKBO


Helen Degenhart

Driebanlaan 6

1705 AA Heerhugowaard

helen@degenhart.nl

06 53 85 79 79